top of page

Start van school: let op luizen!


Hoofdluis verspreidt zich snel - vooral onder kinderen. Grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Het is erg belangrijk om iedereen met luizen gelijktijdig te behandelen. Wordt één persoon met hoofdluizen niet behandeld, dan bestaat de kans dat de behandelde personen snel weer besmet raken. Wie geen luizen heeft, moet niet behandeld worden. Controleer het haar na behandeling gedurende 14 dagen. Herhaal de behandeling altijd als de luizen terugkomen. Er bestaan verschillende behandelingsmethoden. De nat-kam methode verdient de voorkeur, zeker wanneer contact met insecticiden liever vermeden wordt, zoals bij zwangere vrouwen, heel jonge kinderen, personen met allergie, enz.

U moet de behandeling dagelijks of minstens om de 3 à 4 dagen herhalen gedurende 2 weken.

Als er op dag 14 enkel nog nimfen gevonden worden, moet de behandeling verder gezet worden

tot die ook weg zijn. Een kambehandeling kan ook zeker met een antiluizenproduct gecombineerd worden.

Hoe werkt de nat-kam-methode? Bekijk deze video.

Recente Berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page