Dit eet en drink je beter niet voor het slapen gaan.

February 8, 2017

 

TIPS Een goede nachtrust is het gevolg van een aantal factoren. Ook wat je ’s avonds eet of drinkt kan een rol spelen. De succesremedies zowel als de slaapdieven variëren uiteraard van persoon tot persoon, maar bepaalde voedingsstoffen kan iedereen maar beter vermijden.

1. Schrap een kopje koffie in de late avond. Dat is geen nieuws, maar toch belangrijk om nog eens te herhalen. Cafeïne is de boosdoener, je beperkt die best tot 200 à 300 mg per dag. En probeer om die cafeïnehoudende producten zoals bepaalde soorten chocolade, thee, soft drinks en energiedrankjes te vermijden als het pyjamatijd wordt. 

2. Wees matig met alcohol. Van een of een paar glaasjes rode wijn ‘s avonds word je misschien wat slaperig, maar alcohol vlak voor bedtijd kan de slaap van een gezonde persoon verstoren. Wees zuinig met slaapmutsjes: voor vrouwen is ééntje voldoende, een man mag er twee drinken.

3. Vermijd vetrijk voedsel. Een nachtelijk bezoek aan een hamburger- of friettent kan zorgen voor rusteloosheid in de vroege uurtjes. Vetrijk voedsel zoals chips, gefrituurde voeding en ook roomijs moet je dus links laten liggen voor bedtijd. Vet heeft veel tijd nodig om te verteren en dat houdt je lichaam wakker of zorgt ervoor dat je onvoldoende bent uitgerust. 

 

Please reload

Recente Berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

Maenhoutstraat 14 - 9830 Sint-Martens-Latem 

Pinterest apotheek heylbroeck latem
facebook apotheek heylbroeck latem

maandag - vrijdag    

Openingsuren:   

8.30  - 19.00 

zaterdag

9.00  - 12.30

Apotheek - Cosmetica - Skinbar Latem

 

Titularis Apotheker Frans Heylbroeck

Cosmetica & Onco Beauty Professional Maryline De Wolf

Openingsuren Skinbar Latem: ma - di - do  9.00 - 17.00